Yli 800 brändiä
800 000 aktiivista asiakasta
30 päivän palautuskäytäntö
Valmistajat

MTB-runko custom-pyöräsi perustana

Etsitkö jotain yksilöllisempää kuin valmis pyörä hyllyltä? Kokoa unelmakokoonpanosi unelmarunkosi pohjalta! Autamme sinua täydellisen rungon etsinnässä ja näytämme, mitä sinun tulisi huomioida, jotta kaikki sopii lopulta yhteen. Lisätietoja

Lajittelu Suosituin

Metalli vai hiilikuitu – oikean materiaalin valinta

Maastopyörän runkoa valittaessa ensimmäinen kysymys on usein, mikä materiaali on paras. Hiilikuitu ja metalliseokset kilpailevat ajajan suosiosta. Sinun on tehtävä valinta, joka sopii parhaiten yksilöllisiin tarpeisiisi. Katsotaanpa eri materiaalien hyviä ja huonoja puolia!

Huipputeknologia ja suorituskyky: MTB-hiilikuiturungot

Laadukkaat maastopyörien hiilikuiturungot ovat kevyitä ja jäykkiä, mutta niiden hinta on korkea. Huippuluokan suorituskyky on avainasemassa, ja monet pyöräilijät arvostavat myös nykyaikaista ulkonäköä.

Monitoimipyörät: Alumiiniset maastopyörän rungot

Alumiiniseoksesta valmistetut maastopyörän rungot voivat olla myös kevyitä ja jäykkiä, mutta ne eivät voi kilpailla huippuluokan hiilikuiturunkojen kanssa. Monille pyöräilijöille viimeisten muutaman gramman säästäminen ei kuitenkaan välttämättä ole yhtä tärkeää, ja alumiinirungot ovat yleensä edullisempia.

Ajaton klassikko: Teräksinen maastopyörän runko

Kun kyseessä ovat nykyaikaiset maastopyörät, teräksellä on runkomateriaalina pisin historia, mutta se on edelleen ajankohtainen. Ajattoman estetiikan lisäksi teräsrunkoiset maastopyörät loistavat erittäin hyvällä kestävyydellä, kun niistä huolehditaan kunnolla. Oikealla putkisarjalla teräsrunko voi tarjota eloisan ja mukavan ajotuntuman. Ne ovat kuitenkin yleensä painavampia. Edes kevyimmät teräksiset maastopyörän rungot eivät pysty kilpailemaan alumiinin, hiilikuidun tai titaanin kanssa.

Tyylikäs ja kestävä: Titaani

Titaanisissa maastopyörän rungoissa on jotain erityistä. Koska titaani on melko korroosionkestävä, runkoja ei tarvitse maalata, mikä säästää painoa ja johtaa persoonalliseen, tyylikkääseen pintaan. Estetiikkaa, kestävyyttä ja ajamisen laatua voidaan verrata teräsrunkoon, vaikka titaani on huomattavasti kevyempää. Koska titaanirunkoja on vaikeampi rakentaa ja metalli itsessään on kalliimpaa, ne ovat yleensä kalliita.

Kuinka paljon jousitusta tarvitset?

Edessä ja takana: Täysjousitettu maastopyörän runko

Täysjousitetut maastopyörät ovat mukavampia ja hallittavampia poluilla. Asianmukainen joustovara riippuu ajotavasta. Alamäkipyörän rungossa on yleensä noin 200 mm:n joustomatka, kun taas XC-rungossa saattaa olla vain 100 mm. Siitä lisää alempana. Useimmat täysjousitetut maastopyörän rungot sisältävät takajousituksen, joten sinun ei tarvitse huolehtia oikeasta pituudesta siinä tapauksessa. Jousituksen joustomatka on yleensä ennalta määrätty, mutta jotkin maastopyörän rungot mahdollistavat jonkin verran säätöä. Huomioi haarukan suositeltu liike, vastaavasti akselin ja kruunun korkeus.

Jäykkäperäinen maastopyörä vai jäykkä runko

Maastopyöränjäykkäperäisissä rungoissa ei ole takapyörän jousitusta. Ajaminen jäykkäperäisillä pyörillä poluilla on suorempi kokemus, ja niiden kokoaminen ja huolto ovat yksinkertaisempia. Maastopyörän jäykkäperäistä runkoa valittaessa on silti tärkeää ottaa huomioon valmistajan suositukset, jotka koskevat joustoa akselista kruunuun.

Ne ovat harvinaisempia kuin aikaisemmin, mutta maastopyörät ilman jousitusta - jäykät pyörät – ovat edelleen saatavilla. Helpompia polkuja varten ne voivat olla yksinkertaisempi valinta ja vaativat vähemmän huoltoa, minkä vuoksi ne ovat jonkin verran suosittuja bikepackingiin. Monet maastopyörien jäykkäperäiset rungot tarjoavat mahdollisuuden asentaa joustohaarukan tai jäykän haarukan, joista jälkimmäinen sisältyy joissakin tapauksissa jopa toimitukseen. Muista tarkistaa luettelo toimitukseen sisältyvistä asioista.

Geometria ja ajotyyli

Jousituksen lisäksi geometria on ratkaiseva tekijä määritettäessä, millaiseen ajoon maastopyörän runko sopii parhaiten. Kun joustomatka kasvaa alkaen XC:stä ja siirtyen trail-, enduro- ja alalopulta alamäkipyöriin, geometria yleensä pitenee ja muuttuu aggressiivisemmaksi löysempien emäputken kulmien myötä. Valmistajan käyttötarkoitus tai ajotyyli on yleensä hyvä lähtökohta, jos et halua itse tehdä päätelmiä.

Dirt-jump-pyörän rungot poikkeavat hieman, koska ne ovat lähes yksinomaan pieniä jäykkäperäisiä, joissa käytetään lyhyitä haarukoita.

Renkaan koko

Toinen tärkeä huomioitava näkökohta maastopyörän runkoa valittaessa on renkaan koko. 29 tuumaa, 27,5 (650B) tai jopa 26 tuumaa – niillä kaikilla on tiettyjä etuja ja haittoja. Kun olet tehnyt päätöksen, sinun on pysyttävä siinä, ellei valitsemassasi rungossa ole jonkinlaista flip chipiä tai modulaarisia dropouteja eri rengaskokoa varten.

Muista myös ottaa huomioon valmistajan määrittelemä rengasvälys, jotta valitsemasi renkaat sopivat runkoon.
Jos haluat ajaa todella leveillä renkailla, harkitse plus-kokoista pyörän runkoa tai jopa fatbikea jopa 5 tuumaa leveille renkaille.

Standardit ja yhteensopivuudet

Kun kokoat mukautetun pyörän kaikkien osien yhteensopivuus on ratkaisevan tärkeää. Maastopyörän runko on liitetty useisiin osiin, jotka on otettava huomioon. Tämä on tärkeää, jos haluat käyttää olemassa olevia komponentteja tai valita uusia. Olemme listanneet joitain tärkeitä kohtia:

  • takapyörän dropoutit (väli ja akselityyppi)
  • keskiö – BSA (langallinen), Pressfit vai jotain eksoottista? Huomioi myös leveys
  • ohjauslaakeri – ulkoiset kupit (EC), zero stack (ZS) tai integroitu ohjauslaakeri (IS) sovitteen halkaisijassa
  • suositeltu haarukan jousto ja matka akselista kruunuun
  • satulatolpan halkaisija ja satulatopan puristimen halkaisija (huomaa, että monien runkojen mukana toimitetaan satulatopan puristin tai käytetään jonkinlaista integroitua kiristysmekanismia)
  • minkä tyyppinen jarrusatula tarvitaan – postmount, flatmount, IS tai perinteiset vannejarrut (cantilever)
  • sopiiko runkoon etuvaihtaja?
  • etuhammasrattaan välys – etuhammasrattaan ja ketjunpitimen välillä saattaa olla rajoituksia
  • vesipullo asennuskeskiöt
  • sisäinen vai ulkoinen kaapelin reititys
  • mahdollisuus kiinnittää lokasuojat ja tavarateline

Osta uusi maastopyörän runko nyt BIKE24:stä!

Löydät laajan valikoiman maastopyörän runkoja kaikkiin tarkoituksiin BIKE24 verkkokaupasta. Ennen kuin teet tilauksesi, sinun täytyy varmistaa oikea rungon koko. 

Jos et halua rakentaa mukautettua pyörääsi itse, kokeneet mekaanikkomme voivat auttaa. Ota yhteyttä saadaksesi tarjouksen.