Yli 800 brändiä
800 000 aktiivista asiakasta
30 päivän palautuskäytäntö
Valmistajat

MTB-kengät

Sopivien maastopyöräilykenkien löytäminen ei ole niin helppoa. Sillä jokaiseen MTB-lajiin on saatavilla laaja valikoima erilaisia kenkämalleja. Pääsääntöisesti useimmat MTB-pyöräilykengät eroavat toisistaan siinä, että niitä on saatavana malleina klosseilla ja ilman klosseja, eli joko MTB-pyöräilykenkiä lukkopolkimille tai tasapolkimille (flat-polkimet). Parhaiten löydät ihanteelliset MTB-kengät miehille tai naisille BIKE24:stä, kun tiedät jo, mihin tarkoitukseen aiot käyttää kenkiä ja millaiset ovat henkilökohtaiset vaatimuksesi niille. Lisätietoja

Lajittelu Suosituin

Mikä erottaa MTB-kengät urheilu- tai muista pyöräilykengistä?

MTB-kengät ovat erityiset pyöräilykengät erilaisiin maastopyöräilytyyppeihin. Toisin kuin perinteiset maantiepyöräilykengät, jotka on tarkoitettu yksinomaan pyöräilyyn, miesten ja naisten MTB-kenkien täytyy sopiva myös kävelyyn. Niiden on myös oltava kohtuullisen mukavat, koska saatat joutua nousemaan pois ja työntämään maastopyörääsi vaikeassa maastossa tai pitkillä matkoilla. Ulkopohjan pitäisi siksi olla jonkin verran joustava. Sopivan kulutuspinnan pitäisi myös olla riittävän pitävä. Käytöstä ja henkilökohtaisista mieltymyksistä riippuen tarjolla on monipuolinen valikoima maastopyöräilykenkiä.

Tyypilliset päätöskriteerit maastopyöräkengille

Kuten jo mainittiin, periaatteellinen ero MTB-kenkien välillä on se, mahtuvatko ne klosseihin vai eivät.

MTB-kengät, joissa on asennetut klossit napsahtavat sopivaan pyörän polkimeen, mikä antaa sinulle tiukemman pidon polkimella. Shimanon SPD-järjestelmä on yleisin MTB-lukkopolkimien standardi, jonka avulla voit asettaa vapauttaa jännitystä jousen esijännityksen kautta päättämällä, kuinka kiinteän tai löysän liittämisen maastopyörääsi haluat. Kuten monissa muissa poljinjärjestelmissä, SPD:llä voit lisätä tai vähentää sivuttaista liikkuvuutta valittujen klossien kautta. Sinun ei tarvitse ottaa tätä huomioon valitessasi MTB-kenkiä miehille tai naisille.

Päinvastoin, maastopyöräilykengissä ilman klossitukea on tavallinen ulkopohja. Suurin ero tavallisiin kenkiin on niiden suurempi jäykkyys ja ulkopohja, jossa on erityinen kumisekoitteesta valmistettu kulutuspinta, joka on erinomaisen pitävä. Tämän ansiosta maastopyöräilykengät ja tasapolkimien tapit voivat todella lukittua (pureutua) toisiinsa, mikä takaa luotettavan jalansijan polkimen ”löysästä” liitännästä huolimatta. Toinen etu: jos olet kaatumassa, jalkasi saavuttavat maan paljon nopeammin kuin kiinnikkeettömillä maastopyöräilykengillä.

Talvi-MTB-kengät pitävät jalat lämpiminä ja kuivina

Pyöräilysukkien lisäksi talvi-MTB-kengät voivat olla todellinen pelastus kylminä päivinä. Erityinen kalvo tekee useimmista talvikengistä vedenpitävät, suojaten sinua kosteudelta sateessa ja lumessa. Koska talvikaudella joutuu usein selviytymään sohjoisesta, jäisestä ja liukkaasta maasta, extra-grip-pohjat ovat erittäin tärkeät tämäntyyppisten kenkien kanssa. Toinen talvi-MTB-kenkien erikoisuus on, että – toisin kuin tavalliset MTB-kengät – ne peittävät nilkat, pitävät herkän nilkkanivelen lämpimänä.

Mitä sinun on otettava huomioon ostaessasi maastopyöräkengät

Kuten luultavasti tiedät, miesten ja naisten MTB-kenkien valikoima on valtava. Sinun täytyy sis tietää käyttötapa, jota olet suunnitellut maastopyöräilykengillesi.

Istuvuus eroaa miesten ja naisten MTB-kenkien välillä, ja jotkut valmistajat tarjoavat leveämmän version joistakin malleista. Kuten juoksukengät, maastopyöräilykengät eivät saa painaa jalan sivuja eivätkä varpaat saa työntyä kengän kärkeen. Jalat tarvitsevat tilaa, koska ne liukuvat eteenpäin ajettaessa alamäkeä.

Kenkien kokotaulukon katsominen auttaa sinua löytämään ihanteelliset MTB-kengät.

Päätöksen tekemisen helpottamiseksi sinun täytyy vastata näihin kysymyksiin ennen kuin ostat MTB-kengät:

  • Etsitkö maastopyöräilykenkiä lukko- vai platform-polkimiin?
  • Mitä vaatimuksia sinulla on kenkien ulkopohjalle ja kulutuspinnalle?
  • Mikä on päätavoitteesi: mukavuus pitkillä matkoilla vai suurin voimansiirto kevyessä ja jäykässä MTB-kengässä?
  • Mitä kiinnitysjärjestelmää suosit: nauhoja, koukkuja ja silmukoita, pika- vai kierrekiinnikkeitä?
  • Pitääkö maastopyöräilykengissä olla hyvä ilmanvaihto tai täytyykö niiden olla vedenpitävät ja eristetyt?
  • Ja lopuksi: miltä kengän pitäisi näyttää ja haluatko tietyn värin?